"Han i röda skinnrocken var en tönt.."
Haha, det är så epic! Från aftonbladet.se. Kolla själva om ni inte tror mig, här är länken: http://wwwc.aftonbladet.se/noje/0101/09/ama19.html

Engriiiish

Haha, asiater asså.. ;)

Alla bilder från www.engrish.com, kika in där för fler bilder! ^^

Klämma luftbubblor

Världens mest värdelösa sajt?!

http://www.urban75.com/Mag/bubble.html

Är till för att tillfredställa alla som får klämma-på-luftbubblor-cravings och inte har det tills hands.. ett virtuellt alternativ alltså. Jag vet faktiskt inte om det fungerar, fast eftersom jag inte har något att göra den här underbara lördagskvällen sitter jag på den sidan... av någon anledning.

SICK!


blåspapegoja?


Photoshopped. Vackra bilder, eller hur? Vi får hoppas att det bara stannar på photoshopnivån och att forskarna inte börjar avla fram liknande djur på riktigt..

Klicka här för fler bilder.

iPad
Är jag ensam om att inte förstå mig på iPad-hysterin?

http://images.encyclopediadramatica.com/images/4/4a/IPadnano.png
http://i.imgur.com/wApCi.png


Legoplånböcker

LEGO-Wallets-2
LEGO-Wallets

Kul idé, visst? Nackdelen är väl att man inte kan använda gamla hederliga legobitar för att få en jämn yta, utan måste ha speciella legobitar som man fäster med på sidan. Men en ojämn yta kanske ser bättre ut, eller?

Sen kommer man självklart hitta en och en annan legobit längst ner i botten av väskan, för man ser ju att legobitarna längst upp och ut på sidorna kommer lossna av ganska lätt.

Nej men nä, nu ska inte vi vara sådana(säger jag som klagat i två stycken). Fiffigt, men skulle nog inte kunna tänka mig använda en sådan. 

Fast det är sånt här som bevisar att människor fortfarande är kreativa trots så många saker som uppfunnits, like like!

http://www.geeky-gadgets.com/lego-wallets-02-12-2009/

Tips till er som ska söka till gymnasiet


Bildkälla

För många är det dags att börja söka i gymnasiet i år, samtidigt har många ingen aning på vad de ska göra efter högstadiet!

Jag tänker inte tipsa om "följ ditt hjärta" och blaha, utan nu blir det några konkreta tips som jag skulle göra och tänka på om jag skulle återfödas och vara medveten om den här listan.

Kolla hur många av lärarna som är behöriga! Det här är faktiskt extremt viktigt vilket är svårt att tro. Men ni ska för Guds skull inte låta er luras av skolor som säger "lärarna på vår skola har 20 års arbetserfarenhet inom ekonomi", "de här lärarna pluggade på KTH" eller "Han jobbade som programmerare förut, han är extremt duktig inom matte." DET SPELAR INGEN ROLL.

Poängen med att utbilda sig till lärare är att lära sig att LÄRA UT. Det kan tyvärr inte alla trots att de har 20 års arbetserfarenhet och är jättebra i ämnet, de är säkerligen jättebra på sitt ämne men de har ingen erfarenhet eller kan inte lära ut. Många av oss själva känner väl igen oss själva i situationen. Vi förstår, men vet inte hur vi ska förklara det.

Dessutom skiljer sig, tråkigt nog, det man lär sig på gymnasiet med de kunskaperna som används ute på arbetsmarknaden. Så fastän ni har en programmerare som är kvick i skallen så är det väldigt troligt att han inte förstår sig på det som ni ska lära er i matteboken, för det används inte i verkliga livet.

Så lyssna till det här rådet och välj skolor med många behöriga lärare.

♥ Kolla elevernas schemor. Det här är jättesmart att göra eftersom olika skolor lägger sina scheman på olika sätt. Några skolor föredrar att man börjar jättetidigt på morgonen så att man slutar tidigt och några tvärtom. Vad passar dig bäst? Har du långt till skolan?

Kolla även om det är många håltimmar i schemorna, kolla både åk 1, 2 och 3-elevernas schemor eftersom du förmodligen tänker stanna kvar i en och samma skola i 3 år. Ibland är det så att åk 1-elevernas scheman är jättebra medan åk 3's suger. Det är för att det är störst chans att elever byter skola i åk 1 medan nästan ingen byter sista året. Så man måste prioritera ettornas scheman.

 ♥ Kolla upp hur du ska ta dig till skolan. Till exempel på SL. Är det många byten? Hur lång tid tar det? Hur ofta går bussarna? Går de lika ofta på eftermiddagen om jag nu skulle börja sent, eller måste jag ta en annan resväg?

Gå personligen till skolan en helt vanlig skoldag och kolla med eleverna vad de tycker om skolan. Vad är dåligt och vad är bra? Eleverna på öppet hus brukar sällan säga sanningen, de är trots allt där för att representera skolan och får oftast belöning för att göra det(i form av t.ex. biobiljetter).

Googla skolan. Underskatta inte det här. Eftersom bloggar växer så är det fullt möjligt att du kommer hitta bloggar av några elev som går på den skolan du är intresserad av. Dessutom kan bloggar som kritiserar skolan komma fram och olika nyhetsartiklar. 

Hoppas att tipsen hjälper er att välja den ultimata skolan! Dela gärna med er era konkreta tips! 

Jag har personligen skrivit texten, så länka gärna hit om ni skulle vilja ha texten på er blogg. :)Study is...?


Tracey


Bildkälla

Sjukt kvinnoförnedrande men samtidigt så "klockren" på något sätt.

No worries, vi kvinnor vet att vi är så mycket bättre än så så vi tar det med ett gott skratt! :)

Aktuellt citat"Google makes me smart, photoshop makes me beautiful."

Det citatet stämmer in på många idag. Det där gäller bara när man har tillgång till datorn. När man inte har det, vem är man då?

Människor måste börja sluta förlita sig på datorn så mycket och separarera sig från den. Inte helt och hållet, men mer. Man förlorar sig själv till datorn.

Finns det fler som håller med?

Bildkällor:

http://news.oreilly.com/2008/08/08/google.jpg
http://www.wipeout44.com/video/images/photoshop_logo_feather.jpg

Dagens inspiration: Rumi Neely

Image Hosted by ImageShack.usRumi Neely heter hon på bilderna och står bakom bloggen fashiontoast. Alla bilderna kommer ifrån hennes blogg.

Påminner lite om vår svenska Lisaplace på några bilder. Eller är det kanske tvärtom, Lisaplace påminner om Rumi Neely... Nah, nvm. :)

Måste också tillägga att tjejen verkar ha minst 10 000 par skor. Hon har nästan nya skor i varje bild. Alla tjejers dröm, eller?


Mr. Angry and Mrs. Calm

CalmAngry500at300.jpg (31460 bytes)
Bildkälla
Jag erkänner att mr.Angry ser läskig ut och liknar en vampyr. Men nog om det!

Visst är det så att snubben till vänster har ett argt uttryck och bruden till höger ett lugnt? Okej, kolla på bilden och backa några steg. Kanske ungefär 3 stora steg skulle jag föreslå.

Stämmer påståendet fortfarande? 

Creds till Philippe G. Schyns och Aude Oliva från University of Glasgow.

Evidence?

Conventional Logic vs. Religious Logic

Bildkälla


HAZARDOUS MATERIALS DATA SHEET


Bildkälla
Okej.. okej, haha ganska klockren faktiskt! ;)

Photoscape

En lättare version av Photoshop och helt gratis - vad sägs om det?

Photoscape!!!Hittade den hos missbui, så creds till henne!


Tysta ner reklamen på Spotify


Bildkälla
Sugen på att slippa höra reklamen på Spotify?

Nu är det möjligt utan att behöva på premium! Mutify is the word.

Mutify tar visserligen inte bort reklamen helt, den det gör är att tystar ner reklamen när den kommer så istället för att höra Cybergymnasiets urusla reklam så hör du ingenting. Det är faktiskt bättre än inget.

Intresserad?
Klicka här.


Att tvätta ansiktet


Bildkälla

Att tvätta ansiktet efter att man gått upp och innan man lägger sig har blivit en väldigt bra vana och rutin för både tjejer och killar. Man ska ta hand om sig själv och vem vill inte ha fin hy? Fast räcker ens rutiner eller finns det något annat som kan effektivisera "behandlingen"?

Jo, visst finns det. Många vet säkerligen om det här men postar det här ändå för det kan finnas folk som inte vet.

Tips på vad du ska göra innan du tvättar dig är att utsätta din hy för hetta så att porerna utvidgar sig. Det kan du göra genom att tappa upp diskhon/en skål med varmt vatten och sen lägga en handuk över huvudet så att ansiktet ångbadas. Alternativt kan du bara tvätta ansiktet med varmt vatten eller blöta ner en handuk med varmt vatten och föra det över ditt ansikte. Vattnet behöver inte vara jättevarmt men det ska åtminstonde vara varmare än ljummet.

När du är klar med alla dina produkter är det bara att skölja ditt ansikte med kallt vatten som gör så att porerna stängs! Det är dock inte nödvändigt om du har produkter som stänger porerna, så kolla upp det innan så du inte sköljer bort det.

Dessutom kan det vara klokt att använda en återfuktningskräm efteråt också eftersom varmt vatten torkar ut huden. Men kom ihåg att köpa krämer som är speciellt gjorda för ansiktet, använd inte "vanlig" kräm då de kan vara väldigt feta. Använd till exempel inte body butter från the body shop till ansiktet för den är fet!

Enlighten me om ni har några fler tips så postar jag upp de här på bloggen och självklart får ni creds för det. :)

http://www.shenet.se/ravaror/vatten.html

http://www.grooming.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=Webbsida&ID=115
http://glamour.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=0a4d29cc-ec26-4fca-8db1-f47aac3c8a2c

Är det upptaget?Sugen på att byta till .se-domän och vill veta vilka namn som är lediga? Du kan egentligen bara skriva in den önskade adressen i den vanliga rutan längst upp, men risken är stor att trots att det står "sidan kan inte visas" så är det någon som redan köpt det domännamnet men bara inte använt det.

What to do now? Gå in på http://www.se/inspiration.php och tryck dig vidare till hjärnstormaren. Skriv in det önskade domännamnet för att se om det är upptaget eller ej, samtidigt blir du hjärntvättad av musiken som går i bakgrunden och inspirerad/snurrig av molnen med olika ord i som flyger i bakgrunden.

Illusioner


Gubbe eller dam?

liar optical illusion gallery
Gubbe va? Snea' dig och du kommer se ordet "liar"
donkey seal optical illusions
Säl eller åsna?

www.coolopticalillusions.com

Dagens inspiration: Woori.G

Hello mates! Bloggen har fått en ny "aktivitet"(ej hittat rätta ordet än!) - nämligen dagens inspiration! Inom bloggvärlden är mode och "dagens outfit" väldigt stort och den här bloggen känner också sig för att vara delaktig i det i någon form. Istället för att posta privata outfitbilder så blir det andras bilder som på ett eller annat sätt skulle kunna inspirera er läsare till era outfits. Det är inte så att ett inlägg kommer vara tillägnat till en person bara, utan det kommer att skifta. Ett inlägg kanske bara handlar om några accesoarer medan andra en massa bilder på olika personers stilar. Det är bara att vänta och se.

Första dagens inspiration-inlägget blir då tillägnat Woori.G som tidigare varit aktiv på lookbook.nu. Pga att många använt sig av hennes bilder utan hennes tillåtelse har hon dock valt att radera alla bilder och slutat posta upp nya. Tråkigt värre, men än idag är hennes bilder lika fina och inspirerande!
1. Bildkälla
2. Bildkälla
3. Bildkälla

Sminkets bäst före-datum
Bildkälla

Ibland när ni vill täcka över era ojämnheter kan det i själva verket vara så att ni inte bara täcker, utan förvärrar läget också. Det är nämligen så att smink också har bäst före-datum fast man inte tänker på det om man använder väldigt gammalt smink.

Låter det ologiskt? Egentligen inte, tänk bara hur mycket bakterier det är runtomkring oss och dessutom förvaras smink oftast i rumstemperatur så det är väldigt lätt för bakterier att bygga en hel civilisation i din concealer. Det är bara naturligt, thank god att smink inte håller jättelänge, det skulle bara betyda att det är fullt av kemikalier och konserveringsmedel(som om det inte är mycket nu).

Bäst före-datumen skiljer sig såklart och det beror på många faktorer. Det beror t.ex. på temperaturen, ens hygien, kringprodukterna, vattenhalten i sminket och vilket märke det är et.c. Så lite inte blint på det jag publicerar här.

Mascara: 3-6 månader. Tänk därför på att inte köpa för många mascaror, utan använd den du har först. Glöm inte att tvätta bort mascaran innan du lägger dig också då mascara gör att dina ögonfransar stelnar. De bryts då lättare, speciellt när du sover och vrider och vänder dig i sängen.

Kajalpenna: Svårt att säga, beror väldigt mycket på hur ofta du använder det och hur mycket. Men kajalpennan ska hålla ganska länge eftersom du vässar den hela tiden och då kommer ett nytt lager fram som tidigare varit skyddat från smuts och bakterier. När den blivit torr och börjar lukta konstig är det nog dags för den att slängas i papperskorgen.

Ögonskugga och puder: 12+ månader. Ögonskugga i puderform håller längre än de i krämform eftersom den höga halten av vätska i krämformen. Se till att vara hygienisk och pilla inte i ögonskuggan så håller den längre. Detsamma gäller puder.

Läppstift och läppglans: Runt 12 respektive 6 månader. Läppstift håller nästan dubbelt så länge då det håller runt ett år och läppglans runt ett halvt år.

Foundation och concealer: Lite mindre än ett år.


Har endast baserat min sammanställning på s k andrahandskällor. Smink är som mat, du får själv använda dina sinnen för att avgöra om det går att använda eller ej!

Källor:
http://glamour.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=5fd318b1-4aa3-46ca-b0b3-1a7819a1a595
http://blogg.aftonbladet.se/9777/perma/251019/
http://www.aftonbladet.se/sofismode/article160521.ab


Dörrhandtag.. handtag


Bildkälla

Ja, ni ser ju vad det är och vad det föreställer. Jag är inte ensam om att digga den va? Lite creepy men hella' cool!

http://www.ntpdesigns.com/index.php?/2009/door-hand-le/

Facebook-grupper

Här kommer en lista på roliga, udda, geniala och helt meningslösa grupper som man kan joina på facebook. Några har grammatiska fel.. men äh, vad gör det!

On 12/21/2012 im not doing my homework, excuse will be "i thought id die."
I was doing homework, then I ended up on Facebook
I Join Too Many Groups Because Their Names Make me say.. "OMG, THATS TRUE!"
I Lion would never cheat on his wife ..but a Tiger Wood.
I used to put my sims in the pool and delete the ladder
When I found out the Disney "D" WAS a "D", it blew my mind
Yeah, ok, yes, yeah, yeah, ok, yes, ok, i know, ok, yes, BYE MOM.
I Didn't Slap You. I High Fived Your Face.
I Didn't Spank You I Low Fived Your Ass
I Have Always Wanted to Get in a Cab and Say."FOLLOW THAT CAR!!"
I've Always Wanted to Spin Round in a Chair & Say "I've Been Expecting You"


Differences between females and males at the mall..

Female Shopping

Bildkälla

Haha, de flesta har säkert sett den här förut men den tåls att ses igen! Det ironiska är att det här är ganska sant.. ^^


Jäklar va coolt!

http://en.akinator.com/

Tänk på en person och den här snubben vet vem du tänker på(efter att ha ställt några frågor). Det finns liknande hemsidor fast där man ska tänka på en sak istället, men det här är roligare!

Första gången tänkte jag på Jiro Wang och han gissade rätt, andra gången på Godfrey Gao men det kom han inte på och tredje gången tänkte jag på Lelouch från Code Geass och han kom på det med! Jag är fascinerad, det är jag faktiskt.

To all the Twilight-fans out there


Bildkälla

Visste ni att det ska komma ut en ny bok i Twilight-serien? Nämligen Midnight Sun, där den första boken Twilight kommer att berättas från Edwards perspektiv! Dock finns det ingen information om när Midnight Sun kommer ut, det är Stephenie Meyers nästa projekt.

Well, inte nog med det. Håll i hatten, material har nämligen läckts ut så nu finns det några kapitel att läsa på nätet! Meyer valde att publicera det själv på sin hemsida efter att det hade läckts ut. Notera att det bara är utkast och innehållet kan alltså ändras.

http://www.stepheniemeyer.com/pdf/midnightsun_partial_draft4.pdf100 frågor

Det finns som sagt en kategori som heter "texter, listor och trams" som jag bland annat skulle dedikera till listor och frågor som man kan besvara själva och posta på sin blogg sen. Jag märkte nyss att jag inte hade några sådana listor/frågor alls! Så nu blir det dags att fylla den kategorin med sådant.. skräp(?). Ibland måste man få göra sådana när man har tråkigt.    

Jag har gjort jobbet och raderat alla svar från andra, wohoo, creds till mig. ;)

100 frågor

1. Tre namn jag lyssnar till:

2. Någonting jag tycker om med mig själv:

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:

4. Detta är jag rädd för:

5. Tre saker jag behöver ha varje dag:

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:

7. Detta tycker jag om att göra:

8. Detta vill jag göra just nu:

9. Bästa känslan:

10. Värsta känslan:

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:

12. Är jag kär just nu?

13. Jag vill gifta mig:

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:

15. Min käraste ägodel:

16. Något jag vill ha i present:

17. Detta har jag på mig just nu:

18. Favoritkläder:

19. Favorit djur:

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:

21. Favoritlåt just nu:

22. Roligaste ämne i skolan:

23. Tråkigaste ämne i skolan:

24. En bok jag gillar:

25. En film jag älskar:

26. Favorit tv-program?

27. Favoritdoft:

28. Detta äter jag gärna:

29. Dricker helst:

30. Favoritgodis:

31. Hit vill jag gärna åka på semester:

32. Färg på mina ögon:

33. Min längd:

34. Jag tror på:

35. Jag spelar:

36. Person jag beundrar:

37. Så här bor jag:

38. Antal döda krukväxter i hemmet:

39. Det här tänder mig:

40. Det här gör mig avtänd:

41. Favoritfärg:

42. Favoritcitat:

43. En hemlighet jag vet:

44. Bästa present jag fått:

45. Senast köpta skiva:

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:

48. Udda förmåga/egenskap:

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:

50. Vad lyssnar du på just nu?

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?

52. Var är dina föräldrar födda?

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?

54. Vilken är din favoritrestaurang?

55. När badade du i en pool senast?

56. Har du varit med i någon skolpjäs?

57. Hur många barn vill du ha?

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?

60. Vad har du för TV-kanaler?

61. Har du åkt moped någon gång?

62. Har du busringt någon gång?

63. Har du fått felparkeringsböter?

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?

66. Har du en egen trädgård?

67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?

68. Kan du alla orden i nationalsången?

69. Badkar eller duschkabin?

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?

71. Favoritpizza?

72. Chips eller popcorn?

73. Vilken färg på läppstift använder du?

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?

76. Apelsin- eller äppeljuice?

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

78. Favoritchoklad?

79. När röstade du senast?

80. När åt du en hemodlad tomat sist?

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?

82. Är du bra på matlagning?

83. Klarar du att tanka själv?

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på tv?

85. Pepsi eller Coca Cola?

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?

87. Vad var det senaste du handlade?

88. Har du kräkts offentligt:

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

91. Har du ringt något betalnummer:

92. Kan man vara vän med sitt ex:

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:

94. Hade du mycket hår som liten bebis:

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:

96. Vad har du i din väska:


97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:

98. Vad är du tacksam för idag:

99. Var hittade du den här listan:

100. hur mycket är klockan nu:

Observera dock att det inte är jag som har gjort frågorna, skriver om det är jag som har gjort det. Jag har ingen aning om vem det är som kom på alla dessa frågor innan, så jag låter bli att skriva det och ange källa eftersom de finns nästan överallt.

EGG!


Bildkälla

"Can't remember if an egg is fresh or hard boiled? Just spin the egg. If it wobbles, it's raw. If it spins easily, it's hard boiled. A fresh egg will sink in water, a stale one will float."

Bra tips om man börjar bli dement eller får för sig att tillaga ett ägg man hittat ute på marken.

http://didyouknow.org/eggs.htm

BATTLEFIELD HEROES


Bildkälla

Battlefield heroes är ett sjukt kul spel som jag upptäckte för några dagar sen(därför de dåliga uppdateringarna). Det liknar CS men slår CS med hästlängder.

Det går ut på ungefär samma sak, man går runt och skjuter folk men man kan lvla och grafiken är mycket sötare, naturen man spelar i är också mycket charmigare - dessutom är det gratis! Vet inte riktigt hur jag ska förklara, det måste upplevas! Jag gillar inte ens CS men det här gillar jag grymt mycket! Ni som gillar spel tycker jag ska ge spelet en chans!

http://www.battlefieldheroes.com/
 

Med sitt eget ansikte som målarduk

James Kuhn är en konstnär som använt sitt eget ansikte som målarduk och jag måste erkänna att snubben är väldigt skillad..
http://my.qoop.com/store/james-kuhn-190305354700115/

RSS 2.0