Att tvätta ansiktet


Bildkälla

Att tvätta ansiktet efter att man gått upp och innan man lägger sig har blivit en väldigt bra vana och rutin för både tjejer och killar. Man ska ta hand om sig själv och vem vill inte ha fin hy? Fast räcker ens rutiner eller finns det något annat som kan effektivisera "behandlingen"?

Jo, visst finns det. Många vet säkerligen om det här men postar det här ändå för det kan finnas folk som inte vet.

Tips på vad du ska göra innan du tvättar dig är att utsätta din hy för hetta så att porerna utvidgar sig. Det kan du göra genom att tappa upp diskhon/en skål med varmt vatten och sen lägga en handuk över huvudet så att ansiktet ångbadas. Alternativt kan du bara tvätta ansiktet med varmt vatten eller blöta ner en handuk med varmt vatten och föra det över ditt ansikte. Vattnet behöver inte vara jättevarmt men det ska åtminstonde vara varmare än ljummet.

När du är klar med alla dina produkter är det bara att skölja ditt ansikte med kallt vatten som gör så att porerna stängs! Det är dock inte nödvändigt om du har produkter som stänger porerna, så kolla upp det innan så du inte sköljer bort det.

Dessutom kan det vara klokt att använda en återfuktningskräm efteråt också eftersom varmt vatten torkar ut huden. Men kom ihåg att köpa krämer som är speciellt gjorda för ansiktet, använd inte "vanlig" kräm då de kan vara väldigt feta. Använd till exempel inte body butter från the body shop till ansiktet för den är fet!

Enlighten me om ni har några fler tips så postar jag upp de här på bloggen och självklart får ni creds för det. :)

http://www.shenet.se/ravaror/vatten.html

http://www.grooming.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=Webbsida&ID=115
http://glamour.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=0a4d29cc-ec26-4fca-8db1-f47aac3c8a2c

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0