2010 (den tekniska delen)

2010 närmar sig och det många har gjort är att börja blicka bakåt och sammanfatta 00-talet. Det kan vara bra och jag är riktigt sugen på att sammanfatta 00-talet jag med, fast eftersom de flesta redan har gjort och det gjort det ganska bra tänkte jag att jag kunde ta och skriva hur jag tror att nästa år kommer att vara(ej från 2010-2020, så synsk tror jag inte jag är. Bara 2010.) Jag kommer dela in det i olika delar, idag tänkte jag skriva om den tekniska delen av 2010.bildkälla
3D kommer att vara väldigt hett nästa år. Man kan nu redan se att antalet 3D-filmer som visas i de "vanliga" SF-biograferna ökat och många har föredragit att gå på 3D-versionerna istället för de vanliga 2D-versionerna. Dessutom är det många företag som har börjat satsa på 3D-marknaden när det gäller tv-apparater. Sonys Bravia-serie nästa år ska vara 3D-apparater(vet ej om det är alla eller bara några).


Blu-ray har funnits på marknaden men det har inte varit särskilt populärt. 2010, däremot, tror jag kommer vara Blu-rays år, kurvan kommer åtminstonde att peka uppåt. I takt med att fler och fler köper finare TV-apparater räcker inte vanliga DVD:er till för att utnyttja TV-apparaterna till max, därför kommer fler folk att övergå till Blu-ray. Playstation 3 har redan förberett sig själva med Blu-ray för att locka kunder men fler som har fattat att Blu-ray is the shit är Wii, som enligt rykten, snart kommer att släppa en "Wii 2" med Blu-ray.


Smartphones - QWERTY och ANDROID. Touch-hysterin kommer snart att nå sitt klimax och folk kommer att börja tröttna och längta till de gamla hederliga knapparna. Mobiltelefonerna kommer att vara mer än apparater som man bara messar och pratar i, utan det kommer ibland kunna ersätta datorn. Man kommer att börja föredra att gå in på facebook och blogga via mobilen istället för via datorn. Smartphones kommer att vara väldigt eftertraktat, speciellt med Android. (Bildern är på en LG GW620 som jag suktar efter..)


TV-spel kommer att handla mer om att röra på sig. Förut, när man tänkte på TV-spel, så tänkte man på folk som satt i sitt rum och knappade på en handkontroll. Det har dock nu ändrats då guitar hero, dansmattor, singstar och eyetoy och hela faderuttan kommit och tro mig, 2010 kommer att handla om en liknande utveckling när det gäller TV-spel. Playstation kommer ha sin motion controller och Xbox 360 sitt projekt Natal, vilket innebär att Wii inte kommer att få väldigt hård konkurrens. Om jag har uppfattat det rätt så kommer motion controller vara ungefär som Wii, man har en kontroll som man håller i och Natal kräver inte att man ska hålla i något. Upplys mig!

http://numiko.com/blog/images/3d-specs.jpg
http://blogs.sun.com/hinkmond/resource/images-2008/Blu-ray_Disc_svg.png
http://www.alltomprylar.se/wp-content/uploads/2009/09/lg-gw620-1.jpg
http://whitneyworld.mobi/arcade/wp-content/uploads/2009/09/natal-xbox-360.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0